Nieuws10 jaar Biobuur in 2023!  Het betekent ook een nieuw begin!


Ongeveer 10 jaar geleden, na de opleiding bij Landwijzer en mijn laatste stagejaar op Akelei, kon ik als boer aan de slag blijven op Akelei als ik voor extra omzet zorgde. Het betekende voor mij het opstarten van Biobuur, mijn groente- en fruitpakkettenbedrijfje. Op 1 april 2013 werd Biobuur officieel opgestart. De eerste pakketten volgden een maand later. 

Het pakketten maken bleef maar het veldwerk is ondertussen al vele jaren geruild voor mijn job bij de Stad Mechelen die ik terug opnam. Samen met mij zijn er ook al klanten met bijna 10 jaar op de teller. Wauw. Danku. Het wordt een bijzondere verjaardag want het betekent voor mij ook dat ik de pakketten overlaat in de goede handen van de jonge bende op Akelei.

Akelei schrijft een nieuw hoofdstuk en is sinds 1 januari een co√∂peratie die naast Greet bestaat uit boer Sam, winkelier Floriaan en koks Hanne en Jelmer. Johan, oprichter van Akelei, blijft vanop een afstand toekijken. De voorbije jaren hielpen Sam en Floriaan al mee met het maken van de pakketten. En zonder dat jullie het merkten namen ze in de zomer van 2020 Biobuur al eens helemaal over toen ik met een hersenschudding enkele maanden buiten strijd was. 

Voor jullie wijzigt er weinig. De komende weken draaien Sam, Floriaan, Jelmer en Hanne nog meer mee om zich in te werken. Vanaf april nemen zij de organisatie volledig over. Zelf zal ik dan nog het afhaalpunt Voetbalstraat bemannen en mogelijk af en toe nog eens als reserve inspringen bij het maken van de pakketten. De nieuwe ploeg betekent mogelijk hier en daar wat aanpassingen maar je zal kunnen blijven genieten van kraakverse en lokale groente- en fruitpakketten.

De tiende verjaardag wordt gevierd op woensdag 29 maart. Je kan dan ook kennis maken met de nieuwe ploeg van Akelei. Meer details volgen.
 

Verse groet,
Kris.

---

Biobuur winterregeling 2023

De eerste 3 maanden van 2023 zullen er, net zoals de voorbij jaren gedurende de winter, maar om de twee weken pakketten zijn. Het aanbod van de lokale boeren is dan beperkter en er zijn overwegend bewaargroenten waarmee je tot 2 weken kunt overbruggen.

Tijdens de winter zijn er pakketten op volgende dagen: 

WEEK 1 - woensdag 4 januari 2023
WEEK 3 - woensdag 18 januari 2023
WEEK 5 - woensdag 1 februari 2023
WEEK 7 - woensdag 15 februari 2023
WEEK 9 - woensdag 1 maart 20223
WEEK 11 - woensdag 15 maart 2023 

De formaten van de pakketten blijven ongewijzigd. Wie meer groenten wil voor twee weken, kan een formaat groter kiezen. Je kan hiervoor (tijdelijk) je abonnement wijzigen via je account of via een mailtje.
 Kris Hofmans - 24-12-2022